2020-08-14 13:22
Koovee lasten- ja nuortenliikunta

KOOVEE RY:n KORONAOHJEISTUS TOIMINNASTA JA OSALLISTUMISMAKSUISTA

TIEDOTE 14.8.2020

OSALLISTUMISMAKSUISTA

https://koovee.fi/ajankohtaista/koovee-ryn-koronaohjeistus-syksy-2020-toisen-aallon-yllattaessa-toimimme-osallistumismaksujen-osalta-seuraavasti/

Pyydämme teitä lukemaan ja tutustumaan Koovee ry:n koronaohjeistukseen osallistumismaksujen osalta yllä olevan linkin takaa.
Lisätietoja toiminnanjohtaja Juuso Laamaselta 044 774 8861 / juuso.laamanen@koovee.fi .
 

HARRASTETOIMINNASTA JA TOIMINTATAVOISTA - HOIDETAAN OMA RUUTUMME

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut 13.8.2020 suosituksen kasvomaskin käytöstä toisten suojaamiseksi. Suositus koskee tilanteita, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suosituksen ulkopuolelle THL on jättänyt vakiintuneet yhteisöt, eli tilat ja tilanteet, jossa toistuvasti sama toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloihin pidemmäksi aikaa. Yksi tällainen esimerkki on harrastusryhmät.

Edelleen on ensisijaisen tärkeä muistaa, että harrastustapahtumiin saavutaan ainoastaan terveenä. Harrastusryhmään ei tulla edes vähäisissä oireissa. Mikäli oireita on ollut, täytyy välissä olla kaksi oireetonta päivää, että harrastuksiin voi palata. On tärkeä pestä tai desinfioida kädet aina liikuntapaikalle saavuttaessa ja harjoitusten jälkeen. Jos yskittää, pitää muistaa yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Harrastusryhmän ulkopuolisten henkilöiden, kuten harrastajien vanhempien ja muiden katsojien suositellaan käyttävän kasvomaskia, mikäli he oleskelevat hallin sisätiloissa. Kasvomaskin käytön lisäksi on edelleen tärkeä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygienista sekä mahdollisuuksien mukaan huolehtia, että turvavälit toteutuvat.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme lisää, kun tiedotettavaa ilmenee. Tässä vaiheessa hoidamme yhdessä oman ruutumme niin hyvin, että voimme harrastaa liikuntaa tilanteen huomioiden mahdollisimman normaalisti.
 

ERITYISOHJEISTUS SALIBANDYKERHOLAISILLE

Suosittelemme pukemaan salibandyvarustuksen jo kotona, ennen halleille/kouluille saapumista. Pukuhuoneessa oloa pyritään minimoimaan. Vanhemmat eivät saa jäädä AutoCenter Areenalla tapahtuvien kerhojen katsomotiloihin harjoitusten ajaksi, vaan pyydämme siirtymään harjoitustilan ulkopuolelle (esim. kahvioon). Sama ohjeistus koulujen liikuntatiloissa tapahtuvissa kerhoissa.
Suosittelemme kaikkia salibandykerholaisia hankkimaan oman mailan ja suojalasit tulevalle kaudelle. Hankkiminen onnistuu luontevasti yhteistyökumppaniltamme salibandykauppa.fi (Kalevan Prisma).
Lainavälineitä on käytettävissä vain välttämättömissä tapauksissa (maila ja suojalasit). Aluksi emme myöskään käytä vielä maalivahtivarusteita.
Ohjaajillamme on käytössä käsidesit, joita käytämme kerhon alussa sekä desinfioimme lainavarusteet ennen kerhoja ja lainan jälkeen.
 

ERITYISOHJEISTUS UINTIRYHMÄLÄISILLE

Vanhemmat saattavat lapsensa allastilojen ovensuulle, eli voivat olla pukuhuoneissa edelleen tarvittaessa apuna. Nouto ja palautus tapahtuvat samassa paikassa. Vältetään kokoontumista pienessä tilassa (suihkutilat, ovensuut), joten lapset tuodaan vasta lähellä oman vuoron alkamista. Saattajat tuovat lapsensa altaille paljain jaloin, pitkät lahkeet kääritään ylös. Vanhemmat eivät saa jäädä allastiloihin ryhmän ajaksi, vaan siirtyvät esimerkiksi kahvion puolelle.
 

Iloisella ilmeellä syksyä kohti! Ensi viikolla startataan.

Koovee ry
Harrasteliikunta
Mauno Hakala